Harinck family India 2015 travel blog

 

 

 


We hebben gisteravond afscheid genomen van onze groep. Gezellig in een restaurantje met weinig wakkere obers. "Dit is geen rode wijn ober, dit is warme rosé. Neem maar weer mee". Dan maar witte wijn. "Deze witte wijn is warm ober, heeft u ook koude". Nu is nee zeggen een probleem hier dus het werd ja. Het duurde even. Bij de koffie kwam die aanzetten met een iets minder warme rode wijn. "Ober, heeft u die misschien in het vriesvak gelegd?". Ja zeggen zou geen probleem moeten zijn maar gezichtsverlies weer wel. Maar nee zeggen is ook weer zoiets. Een typische Indiase oplossing is dan het gewoon niet meer begrijpen. Laat dus maar weer. Je moet ook geen wijn willen drinken in Azië. Onze fout.

.

Wij hebben nog een extra nacht zonder groep bijgeboekt en slapen in The Imperial Hotel. Wij dachten de vakantie ins stijl af te sluiten. Een enorm groot hotel in een net deel van Delhi waar we met de metro naar toe zijn gegaan. We hadden goeie verhalen gehoord over de metro en inderdaad het was prima. Alles werkte, niet te veel mensen en schoon. Niks op aan te merken.

.

The Imperial is een koloniaal hotel gebouwd in de tijd van de Engelsen in 1911. Voorzien van alle moderne gemakken met behoud van de neo koloniale uitstraling. We kwamen aan bij de ingang en werden ontvangen door een rij van livreiers en een paar security posten waar we weer gefouilleerd werden.

Binnen kregen we direct een rondleiding en gaandeweg de uitleg van de keurige heer zag in in de vele spiegels dat we aardig underdressed waren. Ongeschoren en morsige backpackers vallen aardig uit de toon. Snel naar de kamer, douchen, scheren en een overhemd uit de waszak trekken.

.

"savonds veel te duur en veel te veel gegeten. Wel een mooi einde van de vakantie zo. Morgen naar huis.

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |