Australiƫ 2013 travel blog

inductions, inductions and more inductions!


Zo, inmiddels ben ik alweer 2 dagen aan het werk op het lab. Althans, werk,werk, ik ben al twee dagen full time bezig geweest met inductions. Ze hebben hier safety inductions voor alles, maar dan ook echt werkelijk alles! Zelfs voor de magnetron (de magnetron!), en het gebruik van een hamer(zou niet weten wanneer ik die zou gebruiken) en... nou ja, you name it. En naast de lange lijst van online inductions (zie foto) heb ik ook een floor induction gehad en een building induction. Pff, dat is wel heel iets anders vergeleken met Leiden. Zelfs voor het labdagje uit van een andere groep moeten alle medewerkers een safety assesment doen! Maar goed, los van de frustraties dat ik nog niets in het lab heb kunnen doen heb ik het hier wel prima naar mijn zin! Mijn collega's zijn erg aardig en de campus bevalt prima.

Vandaag is een bijzondere dag in Australiƫ want vandaag was de Melbourne Cup, horse racing. En dat is hier blijkbaar iets heel groots. Volgens mijn collega's heeft iedereen in de buurt van Melbourne vrij en bij ons in het gebouw was tussen de middag een bbq (Wat erg gezellig was) en daarna ging iedereen in het groot auditorium de race kijken, erg leuk om gezien te hebben, vooral het fanatisme van de mensen in de zaal. Maar helaas heeft het paard waar ik op gewed had niet gewonnen (Random uitgekozen :)). Ow ja, en blijkbaar hoort bij deze dag dat de dames in nette jurkjes komen met hoedjes op, dus veel vrouwelijke collegas hadden prachtige jurken aan en of hoeden op of bloemen in het haar. Zie ook http://www.news.com.au/lifestyle/fashion/racewear-etiquette/story-fnf8690u-1226746155941

Ik snapte er niets van toen in vanochtend naar ons gebouw liep ;)

En ook qua campus heb ik niets te klagen, het 50m zwembad is op nog geen 10min. lopen en daar heb ik vanavond gezwommen met nog maar 1 ander persoon in de baan, dus dat was heerlijk!

Voor dit weekend heb ik een trip naar Moreton Island gepland, een zandeiland net voor de kust van Brisbane waar ik ga snorkelen bij scheepswrakken, ga zwemmen in een meer met boomolie erin, kamperen op het strand en ga sandboarden, ik ben benieuwd!

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |