René og Kasper goes Down Under! travel blog

Skyer i Sapa

Marijuana

Sapa

Sapa

Der kom sgu lige en tyr

Flotte solskinsstråler ned Sapa dalen

Vores stalkere vasker støvler, efter mudtrekking

.. og de hviler sig lidt.


Efter en hviledag i Hanoi, var turen så kommet til SaPa og et gensyn med lidt vandring. Sapa ligger i det nordlige Vietnam, og når man ankommer til Lao Cai, som er den nærmeste togby, er man kun 5minutter fra grænsen til Kina. Byen er kendt for nogen af Vietnam smukkeste ”vandre” ture, gennem rismarker, op og ned af og langs bjerge. Bonusinfo er desuden, at det er her man finder Vietnams højeste bjerg, fansipan, på 3,5km. Turen fra Hanoi til Sapa er en langsommelig affære og til at tilbagelægge de 333km skulle der næsten 8 timer til – derfor foregik det med nattog. Ankomst var så kl. 6 næste morgen i Lao Cai hvorfra en times bjergtur bragte os op til Sapa. Efter lidt kvaler med at finde vores hotel, var det ellers lige på og hårdt. En bid morgenmad, og så skulle vi ellers møde vores guide kl. 9.

Derefter gik turen af sted over stok og stier, ud til en lille restaurant med en fin udsigt, hvor vi nød vores frokost i frihed fra en gruppe meget ihærdige gadesælgere, som havde fuldt os hele vejen. Oven på en lidt sløj frokost som bestod af en lille baguette, 1/3 omelet, lidt tomater og lidt agurker, gik turen videre mod den lille bjerglandsby, hvori vi skulle tilbringe natten hjemme hos en stammefamilie. Det var dog ikke kun os der skulle tilbringe natten der, vi fik følgeskab af et østrigsk par og en amerikaner. Natten tilbragte vi på en madras på gulvet under et insekt net. Dagen efter gik turen videre af nogle smalle bakkestier, i nattens løb havde det regnet en hel del, hvilket havde gjort stierne usandsynligt glatte og mudrede. Dertil skal det lige tilføjes at vi selvfølgelig troede det ville blive mere end varmt og derfor ikke havde taget lukkede sko med, men kun sandaler, så vores fødder fik lidt mudder behandling den dag. Men når man ellers gav sig tid og mulighed for at kigge op fra mudderet, dannede de mange rismarker og de omkransende bjerge, en fænomenal udsigt. Efter en besværlig tur videre stod det endnu engang på en lidt tvivlsom frokost inden vi med bus blev fragtet tilbage til Sapa. På vores hotelværelse fik vi en os en noget dejlig overraskelse, der var tv, hvori de viste EM, og lur mig om ikke det var Holland-Danmark .

Dagen efter stod den så på en noget mindre gåtur ned til et vandfald og tilbage, inden vi igen satte kursen tilbage mod Hanoi med nattog, hvor vi ankom kl. 5 om morgenen, og vi fik vores værelse ved 10 tiden.. Og så var der ellers endelig mulighed for at få sig en lille lur.

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |