René og Kasper goes Down Under! travel blog

Udsigten udover Whitsundays

Udsigten udover Whitsundays

Kæmpe lizzard, der gerne ville have noget af vores frokost på Whitehaven

Whitehaven Beach

Ready! Set! Go!

Udsigt fra Whitehaven Xpress


Efter en fornøjelig tid på ”Maggie”, gik turen mod den første af østkystens to helt store (og dyre) turistattraktioner. Whitsunday Islands og Fraser Island.

Vores fornøjelse med disse smukke øer, var dog begrænset til en dagstur, pga. priserne på overnatningsturene. Men vi var nu svært tilfredse, med det vi fik. Dagen startede med en times snorkling i en lækker lille bugt, med lunt og stille vand. Her var fyldt med fisk, og knap så mange farverige koraller – hvorfor det adskilte sig en del fra oplevelsen ved Cairns. Inden vi hoppede i vandet blev vi godt fortalt at der var en stor fisk i vandet, men det forberedte os overhovedet ikke. Først var vi ”bare” omgivet af en masse mindre farverige fisk, men da turens glasbunds båd kom på vandet og begyndte at fodre fiskene, dukkede der ellers også en ordentlig satan af en fisk op. Den var vel et sted mellem 1 og 1,5m lang, og tiltrak naturligvis de fleste af os i vandet. Ps, det føles meget specielt at ligge i vandet omgivet af hundredevis af fisk, og når de så blive fodret, bliver de ligeglade med omgivelserne og vil bare have mad, derfor hænder det at fiskene plasker imod en, over hele kroppen – meget specielt.

Efter dukkerten blev kursen sat til Whitehaven Beach, som er kåret til en af verdens ti bedste strande. Og den er også lækker. Sandet er noget af det fineste sand man kan finde, så fint at man angiveligt skulle kunne børste tænder med det. Det meget fine sand gør også at det gemmer sig alle mulige steder, og det er ikke umuligt at finde det i sit tøj osv. et par uger bagefter. Vandet var også dejligt varmt, med en flot klar blå farve, og man føler sig langt væk fra alt støj når man ligger der i solen, mmh.

På Whitehaven Beach stod det også på en Aussie BBQ frokost, hvor vi blev fodret med steaks, pølser og nogle små chili burgere og dertilhørende salater. Til frokosten blev vi endvidere underholdt af ca. ti styks kæmpe lizzards der luskede rundt, og til tider jagtede hinanden, de var vel ca. en halv meter lange eller deromkring.

Svært tilfredse efter en solid frokost og dejlig afslapning, vendte vi nu snuden væk fra Whitehaven Beach, og i stedet hen mod et udsigtspunkt, ikke langt derfra. Da vi nåede toppen her, blev vi mødt af en exceptionel udsigt. Kridt hvide sandbunker, i helt lyseblåt vand, men en masse sting rays i, grønne trætoppe og en blå himmel. Exceptionel udsigt, og vi anbefaler kraftigt at se billedet derfra ;-)

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |