Ronald & Laurien's Asia trip! travel blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Onze laatste bestemming in Azie is Singapore, waar we een week blijven voordat we naar Londen vliegen. We slapen de eerste 4 nachten in een hostel op een dorm, alles in Singapore is vol. Daar komen we er snel achter dat dat niet iets voor ons is, apart slapen, onrustig, stil zijn enz. We hebben echt geluk gehad dat we van de zeven maanden maar zeven nachten op een dorm hebben geslapen.

In al z'n enthousiasme rent Ronald de 1e dag Singapore door om de plekken op te zoeken waar hij zeven jaar geleden is geweest. Laurien loopt er deze keer achter aan, bijzonder! Singapore is wederom een multiculturele stad, verder is het supermodern, warm, bruisend, zakelijk en groen.

We bezoeken Chinatown, met oude huisjes, tempels en veel chinezen. (75% van de bevolking is Chinees). 's Avonds eten we heerlijke noodles op straat.

Orchard Road is een enorm brede straat met aan beide kanten reusachtige en moderne shoppingmalls. We zijn de hele dag op deze straat, er is zoveel te zien, ook als je niet winkelt! 's Avonds gaan we naar de bioscoop, we zitten in een enorme zaal!

We wandelen een historische wandeling in het Fort Canning park, tijdens onze wandeling in dit verkoelende park met enorme bomen leren we veel over de geschiedenis van Singapore. Daarna gaan we naar een bunker, 'the Battle Box', het communicatiecentrum van de Britten in de 2e WO. We beleven daar 15 februari 1942, de dag de Britten zich overgaven aan de Japanners. 's Avonds lopen we langs het kanaal, waar we eten, we ons verbazen over de belachelijke hoge prijzen van het bier en tenslotte tegenover het hostel uitgaan in een leuke bar.

31 Mei is de dag dat we al zeven jaar samen zijn. daarom gaan we 's avonds naar het 'Raffles' hotel voor de bekende cocktail, de Singapore Sling. Een hele leuke avond!

De volgende dag hebben we vanaf een park op een heuvel een mooi uitzicht over de haven en spotten we boten. 's middags gaan we naar het strand en genieten we van de zon nu het nog kan!

De laatste dag in Azie kopen we wat souveniers en genieten we van de mensen, de zon, het eten en zeggen we: 'We willen niet naar huis!'. Morgen stappen we op het vliegtuig naar Londen om daar een bezoek te brengen aan Roald en Jody! Het is gelukkig nog niet helemaal voorbij.

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |