Ronald & Laurien's Asia trip! travel blog

 

7-11

 

 

spookkamer..

 

 

 


Helaas kunnen we in dit internet cafe geen foto's van onze 'grote' camera uploaden, dus de 'mooie' foto's komen later...

04-04

De treinreis naar Phitsanulok is prima en met een uurtje vertraging komen we aan. We vinden dan een hostel, wat eerst van Hostelling International (een hostel- organisatie waarmee we in China goede ervaringen hebben gehad) is geweest. Bij aankomst bleek het echter vrij verlaten en niet onderhouden. Maar er is airco! Iets waar vooral Lau nu echt aan toe is... 's Avonds wilen we ergens in de buurt wat eten, dat lukt niet. Dit is een stad zonder touristen, bijna geen restaurants en geen mensen die engels spreken, dus ergens anders in de stad een (leuk) restaurant vinden lukt ook niet. Er is wel een 7-11 waar we een opwarmmaaltijd halen en in onze spookachtige kamer opeten, in het gezelschap van (vindt Ro) supercoole kakkerlakken.

05-04 gaan we naar Sukkothai, een oude Thaise stad met vele tempels. We gaan met de lokale bus, super luxe, tv, airco... Leuke busrit! Daar aangekomen huren we een fiets en fietsen een paar uur door de oude stad. Het is hetzelfde idee als in Ankor (Cambodja) maar kleiner en zonder toeristen! Erg mooi om te zien, maar ook erg warm!

Weer terug in Phitsanulok gaan we naar een plaza, waar we nog even shoppen en daarna is het tijd voor de KFC. Er werd raar naar ons gekeken toen we met onze handen aten. Na wat rond kijken bleek waarom: Iedereen eet hier supernetjes alles met bestek. Dus deden wij dat ook bij onze hamburger. Wij ervaarden het eten van een dikke hamburger, op een nette manier met bestek als net zo lastig als voor het eerst met stokjes eten. Supergrappig dus...

Terugkomen bij het hostel is wat lastig, de mensen vertellen ons dat het hostel niet meer bestaat en dicht is. Nou ja... We slapen er toch echt! Uiteindelijk lukt het Lau de chauffeur met behulp van een plattegrond uit te leggen waar het is, en kunnen we gaan!

De volgende ochtend krijgen we een lekker ontbijt van de Thaise eigenaren van het hostel, en stappen we de trein in naar Ayuttaya.

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |