Ronald & Laurien's Asia trip! travel blog

Thailand!

 

 

feest!

 

 

wind en regen..

in overtreding!

wachten op de bus naar Chiang Mai


Laos uit, Thailand in... Dit gaat snel en makkelijk, het enige nadeel is dat je sinds kort maar een visum voor 14 dagen krijgt... We moeten het dus een keer verlengen, want max 14 dagen in Thailand, beetje weinig. Voor veel mensen is het een probleem, deze regel is er pas sinds kort, hiervoor kon je 30 dagen het land in. Maar goed, we hebben het uitgezocht, waarschijnlijk kunnen we in Bankok een visumrun doen naar Cambodja: Met de bus naar de grens, een paar uurtjes in Cambodja blijven, nieuw stempeltje in het paspoort en je mag 14 dagen extra blijven. Hierdoor kunnen we helaas wel minder lang in noord Thailand blijven en moeten we een aantal steden overslaan, omdat we dus op tijd in Bangkok moeten zijn.

In Thailand aangekomen wisselen we ons contante geld om en oefenen we gelijk een aatal woorden van deze taal. Er zijn veel beleefdheidsnormen: Het hoofd is heilig en je voeten zijn het laagste. Een vrouw mag absoluut geen monnik aanraken (Ieder zijn ding, maar Ro zou alleen al om deze reden nooit monnik willen worden) en het aanraken van iemands hoofd wordt als zeer beledigend ervaren. Ook hand in hand lopen of genegenheid tonen getuigt niet van respect. Verder is het koningshuis hier van groots belang. Overal hangen foto's, vlaggen en een ongepaste grap over de koning kan je in de gevangenis laten belanden. De mensen zijn erg vriendelijk, we voelen ons dan ook welkom in Thailand.

Onze 1e stop is Chiang Rai, een stad die de meeste mensen (backpackers) overslaan. Voor ons bijna DE reden om hier wel naartoe te gaan. Even iets anders dan dat de 'kudde' doet, daar zijn we allebei erg aan toe. We treffen een mooie kamer gelegen aan een mooie tuin. 's Avonds bezoeken we de wekelijkse markt voor de locals, heel gezellig en zo goedkoop, het goedkoopste gebied van onze reis tot nu toe. Tjardo is nog steeds gezellig bij ons en is lekker aan het shoppen op deze markt. Verder zien we een klein lokaal festival: Kleine kinderen die op een podium aan een plein dansjes doen, heel leuk en schattig om te zien, zo schattig dat zelfs Ronald en Tjardo af en toe bijna in koor zeggen: 'Aaaaaah, wat lief!'. Het is een hele leuke stad, en we merken dat Thailand een stuk rijker is dan de rest van Zuid-Oost Azie. Wel weer een fijn gevoel, na 2,5 maand veel armoede om ons heen.

De rest van de dagen zijn we veel in de tuin te vinden met een boek: Lau is ziek en moet dicht bij de wc blijven. We besluiten dat het handig is om nu echt uit te zieken en rust te houden. Ronald haalt braaf stukjes fruit op de lokale marktjes voor Lau. Na 4 dagen rustig aan te doen en af en toe wandelingen door de stad gaan we naar Chiang Mai!

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |