Ronald & Laurien's Asia trip! travel blog

trekking

kinderen lopen van school naar huis

kratie

kratie

kratie markt

busstation

busstation

pech..

kratie

pech..

trekking

trekking

trekking

afkoelen!

trekking

ranger Ro

vers fruit!

irrawaddy dolfijn

 

 

Mekong rivier

zwemmen in de Mekong

 

zwemmen in jungle

ons kamp!

slaapplek!

 


We zitten nu in Laos, en het internet en computers zijn nog slechter dan in Cambodja dus kunnen de foto's er nu helaas niet opzetten... Misschien volgende keer!

28-02 Tijdens de busreis naar Kratie vallen we, zoals wel vaker, in slaap. Als we wakker worden, is de bus leeg., We kijken naar buiten en zien dat onze tassen in een minibusje worden gezet. Wat blijkt: We moeten overstappen. Na 2,5 uur hobbelen, deels over zandwegen, komen we aan in Kratie.

De volgende dag fietsen we 15 km naar een ander dorp, we hebben het gevoel nu het echte Cambodja te zien. De kinderen langs de weg lachen en zwaaien ons toe. 's Middags gaan we met een bootje de Mekong rivier op om de Irrawaddy dolfijn te zien. Het is stil op het water, je hoort alleen de dolfijnen en kunt ze goed zien. Het is bijzonde om deze dieren te zien. Daarna zwemmen we in de rivier, een fijne afkoeling.

2 Maart stappen we in de minibus naar Ban Lung (Noord Cambodja). Om 0730 worden we naar het 'busstation' gebracht, de bus zou om 0800 vertrekken. Er blijken niet genoeg passagiers te zijn. Om 1100 gaan we dan toch rijden. Met 23 mensen in een minibus voor 14 personen, bizar! Na een uur houdt de bus het niet meer, we horen een harde knal en moeten uitstappen. Er is een deel van de wielophanging gebroken. Daar staan we dan, 2 uur lang op het asfalt in de zinderende hitte, wachtend op hulp. Uiteindelijk komt er een brommer met 2 personen aangereden, met een stuk staal en een hakbijl. 10 Minuten later zitten we weer in de bus en vervolgen onze weg. Vijf uur later komen we aan in het stoffige Ban Lung, waar alleen de hoofdweg geasfalteerd is. Voor de rest veel zand en nog veel meer stof!

De volgende dag fietsen we naar een meer en boeken een trekking door de jungle bij een Nerderlands stel. Volgende ochtend vertrekken we met twee gidsen in een Landrover naar de jungle. We lopen langs hutjes, zwemmen in riviertjes en lunchen op een zelf gemaakt vuurtje. 's Avonds zitten we bij het kampvuur en slapen in een hangmat midden in de jungle. De volgende ochtend breken we het kamp af en gaan we verder. Vandaag zien we goed dat er heel veel van de jungle verloren gaat: Vietnam heeft voor 1 jaar permissie gekregen om met de jungle te doen wat ze willen, en dat is kappen. Om de paar miinuten horen en zien we de bomen vallen, er is niets tegen te doen. Veel van dejungle taat ook in brand: de mensen die bij het bos leven gebruiken dat als manier om wild naar 1 plek te drijven en het dan zo te vangen. We zien gelukkig ook de nu nog prachtige en groene kant van de jungle, wat over een aantal jaar helemaal verloren zal zijn.

Het was een bijzondere en superleuke ervaring! De volgende ochtend vertrekken we naar Laos!Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |