Ronald & Laurien's Asia trip! travel blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Donderdag nemen we de bus naar HCMC, na drie uur rijden komen we op erg slechte wegen met naast ons een diepe afgrond zonder vangrail. We zijn dan ook blij na zeven uur vielig aan te komen en ongeveer naast ons hostel uit te stappen.

Vrijdagochtend wandelen we naar het 'War remants museum', we vergissen ons wat in de afstand naar het museum (Ro denkt vaak erg positief over de schaal van de kaart). Het museum is indrukwekkend. Het toont o.a foto's van de oorlog, heftige foto's. Waar we beide stil van worden. De wanhoop en angst in de ogen van de mensen op de foto's is groot.

's Middags zien we duidelijk dat dit de welvarendste stad van het land is. Er zijn veel moderne gebouwen, dure auto's en grote warenhuizen met dure merken. De voorbereidingen voor 'TET'(vietnamees nieuwjaar + vakantie) zijn in volle gang, straten worden versierd en winkels worden gesloten. Wij besluiten onze volgende bestemming alvast te regelen. Het plan is om na HCMC naar Phu Quoc Island (bounty eiland) te gaan. Maar helaas..bussen vol, boten vol, vluchten vol..alles vol! Jammer, we besluiten dan een boottocht door de Mekong delta te maken, kan niet vanwege TET. Dan de bus en boor naar Phnom Phen (Cambodja). Dit kan alleen met de bus (TET), dus belsuiten we dat maar vast te reserveren.

Zaterdag wandelen we wat rond, zien een kerk, moskee en gaan winkelen. We hebben meer zomerkleding nodig met deze warmte. 's Middags drinken we wat aan de rivier met uitzicht op een schip, Ro geniet. En dan is het zover, oudjaarsavond! Het is DRUK op straat, we wurmen ons eerst door een bloemenmarkt en gaan dan in een parkje zitten, afwachtende of er iets gaat gebeuren om 24 uur. Er zijn veel mensen, maar er is niets te drinken en geen muziek, wat een feest! Er zijn zoveel scooters, je kunt het je niet voorstellen! Om 23.45 staan ze allemaal stil, alle wegen staan propvol. En om 24.00 uur, vuurwerk! Om 00.15, net voordat de laatste vuurpijl de lucht in is, worden de duizenden scooters gestart en gaat iedereen tegelijk(!) weer naar huis. Wat een chaos, wat een feest ;-)Wij vetrekken naar de kroeg en club, waar we tot de vroege uurtjes blijven.

Volgende ochtend gaan onze ogen om half twee weer open en ontbijten we om drie uur. Waarna we in een soort 'starbucks' met kleine bioscoop een film kijken. Heel relaxed op zachte banken. Wat een mooie valentijnsdag..

Maandag fietsen we door de stad naar verschillende tempels, maar het is warm! 40 Graden, dus zoeken we 's middags verkoeling in een zwembad, heerlijk!

Morgen naar Cambodja!Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |