Australia-New Zealand 2009-2010 travel blog

de boerenmarkt in Byron Bay

de waterval op weg naar Nimbin

van de klif afspringen

Nimbin

Nimbin

de speciale hagedis

zonsondergang in Byron Bay


Vandaag naar Nimbin geweest met een tourbus. Nimbin ligt zo'n 70 km van Byron bay maar dan landinwaarts. Nimbin is bekend omdat het eind jaren 60 en begin jaren 70 het centrum was van de protestbeweging tegen de ontgining van het oudste stuk regenwoud dat Australiƫ rijk was en dat dateert vanuit de tijd dat Australiƫ nog deel uitmaakte van Gondwana, een 300miljoen jaar geleden.

Het was dan ook het centrum van de hippie beweging en ook vandaag nog lopen er heel wat alternatievelingen en overjaarse hippies rond. Het is ook een plaats waarvan algemeen bekend is dat je er aan marihuana en space koekjes kan geraken. Ik was nog maar pas langs de hoofdstraat aan het

lopen toen ik al marihuana te koop aangeboden kreeg. Enkele van mijn tourbus genoten hadden zich wel wat marihuana en space koekjes aangeschaft tenminste dat was wat hen verteld was.

Nimbin is niet echt groot, er leven maar een 500 mensen en het accent ligt op het toerisme en je kan op bepaalde plaatsen wat weg van de hoofdstraat zien dat het er vroeger levendiger moet geweest zijn. Er zijn allerlei alternatieve shops en een klein museum dat wat prularia bevat. Men heeft er ook een groene stroom bedrijfje dat voornamelijk zonneenergie promoot.

Op weg naar Nimbin gestopt bij een van de vele watervallen die de streek rijk is en waar er ook de mogelijkheid was om te zwemmen in het waterhole en voor de waaghalzen was er de mogelijkheid om van de klif in de pool te springen. Nadien gestopt in Shannon en klein dorpje dat op 20 km van Nimbin ligt om er een barbecue lunch te hebben. De pub was gelegen in de vroegere boterfabriek, maar momenteel zijn er maar een paar melkveebedrijven meer in de streek en er worden momenteel voornamelijk macademia noten verbouwd.

Vanavond nog eens langs de kust in Byron Bay gegaan en er de zonsondergang gezien en ook een speciale hagedis.

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |