Ronald & Laurien's Asia trip! travel blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dinsdag uit Shanghai vertrokken en in twee uur met de trein naar Hangzhou gegaan!Daar aangekomen lopend het hostel opgezocht, na 1,5 uur lopen aangekomen! Leuk hostel met mooie tuin en kamer, aan het grote meer!(West Lake).

Woensdag fietsen gehuurd en het meer rond gefietst, wat is het hier mooi en wat is het weer fijn! Het is voor het eerst boven de nul graden, dat hebben we nu wel een beetje nodig. We hebben in ons t-shirt op een bankje in de zon gezeten, heerlijk! We fietsen wat rond en lopen door een paar mooie parken, we zien o.a. veel bamboe en karpers.

Donderdag nemen we weer de fiets en gaan we de bergen in. Het eerste stukje gaat makkelijk maar het wordt steeds steiler en er staan bordjes op de weg dat fietsen niet is toegestaan..we twijfelen of we verder gaan maar beslissen het toch te doen. En we worden beloond, na niet al te lang fietsen komen we bij een dorp, waar elke inwoner ons vraagt of we thee willen drinken, en na het dorp volgt een prachtige vallei met theeplantages! 's Avonds gaan we uit eten voor kerstavond, dan hebben we toch een beetje een kerstgevoel, we eten heerlijk met mooie kerstliedjes op de achtergrond.

Vrijdag: We stappen 's ochtends de trein in naar Xiamen, onze laatste stop voor Hong Kong, en zitten de komende 24 uur in een grote slaapzaal, met zo'n 60 bedden. Elk in rijen van drie boven elkaar, wij hebben de onderste bedden. De treinreis gaat best snel, we lezen (Ro kan niet van de lonely planet afblijven om Hong Kong voor te bereiden) eten en slapen wat en de volgende ochtend zijn we in Xiamen!

Zondagavond gaan we met de bus naar Hong Kong!

Een hele fijne kerst en oud en nieuw voor jullie allemaal!Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |