Ronald & Laurien's Asia trip! travel blog

great wall

great wall

great wall

great wall

gids op de muur!

summer palace

summer palace

summer palace

 

 

hostel

 

 

 

 

 


Zo, weer even een verhaaltje van ons!

Ulaanbaatar was een vrij kleine stad en de mensen daar zijn nogal panisch van de 'swine flu'. Scholen zijn al vier weken dicht, mensen lopen massaal met mondkapjes, en nogal apart: de kroegen gaan allemaal om 2100 dicht. Wij begrijpen natuurlijk dat de griep alleen na negen uur toeslaat ;-) Uiteindelijk wel veel kunnen zien. O.a naar het nationaal museum geweest wat heel interessant was.

Donderdagochtend weer op de trein gestapt voor het laatste stukje Trans-Mongolie express. We zitten in de tweede klas wat betekent dat we met z'n vieren in een coupe slapen. Ons gezelschap is een mongools stel waar we veel hapjes van krijgen. Weigeren is onbeleefd dus we hebben lekker zitten smullen.. 's Avonds komen we bij de Mongools-Chinese grens aan wat betekent: Papieren invullen, en omdat het Aziatische spoor smaller is dan het Europese, onderstellen verwisselen. Wagon optillen, breed onderstel eronder uit, smal onderstel klaarzetten, wagon laten zakken, klaar! Het geheel nam een aantal uur in beslag en Lau lag al lekker te slapen. Terwijl Ro geinteresseerd aan 't fotograferen was!

Vrijdagmiddag: Beijing!! Wel raar idee dat het mooie avontuur met de trein nu voorbij is. Op het station hebben we na een paar minuten al een hostel kunnen regelen! Mooi, 200 jaar oud en in traditionele stijl gebouwd. We leren 's avonds in het hostel, samen met andere reizigers, hoe je dumplings (chinees hapje) moet maken, en onder het genot van een alcoholische versnapering praten we nog wat na..gezellig en goed voor ons engels!

Zaterdag vroeg op, gaan met een paar mensen naar de muur, na twee uur rijden met een busje komen we aan. We gaan met een oude gids naar een plekje waar heel weinig mensen komen, we klimmen eerst drie kwartier een steile berg op, om vervolgens drie uur over de vervallen en begroeide muur te lopen, te klimmen en te vallen. We hebben een uitzicht van tientallen kilometers en nergens iemand te bekennen. Fantastische ervaring!

's Avonds is het pakjesavond!Sint kan niet komen..dus we gaan zelf op stap! Met een paar mensen van het hostel gaan we naar een paar barretjes en een club, rond 0630 is ook ons sinterklaasfeest afgelopen.

Verder hier veel gezien, summer palace, forbidden city, hutongs(steegjes) enz. Vandaag op de fiets door Beijing gesjeest! :-)

Morgen naar Tianjin!

Volgende keer foto's van deze avonturen!(Foto's van Mongolie staan er!)

Kus!Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |