Ronald & Laurien's Asia trip! travel blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Donderdag 26- 11. We stappen om 2200 in de trein naar Ulaan Baatar. Heel benieuwd wat ons daar te wachten staat. We delen onze coupe met een russische zakenman, die geen engels kan en snel wil gaan slapen. Beetje saai, maar beter dan een schreeuwende, dikke, dronken, wodka zuipende stinkende rus (ja die bestaan!).

Vrijdag. Deze middage verlaten we Rusland en gaan we Mongolie binnen. We reizen nu met de zogenaamde stoptrein van Irkoetsk naar Ulaan Baatar. In de praktijk betekent dat een enorme hoeveelheid stops op plekken waarvan je je nauwelijks kunt voorstellen dat zich hier daadwerkelijk stations bevinden. Aan de Russische- Mongoolse grens blijven we 8 uurstilstaan. We ontmoeten een Amerikaanse Canadees die al lang van huis is. We makebn een wandeling met hem in de bergen en drinken 's avonds wodka, hij vertelt verhalen op een typisch Amerikaanse manier. "Christ, dude!!".

Zaterdag. 0610. We wachten op Bert die ons naar de Ger zal brengen. Geen Bert te zien... Wel vele taxichauffeurs die ons opdringerig een ritje aanbieden. 0720. Achter ons horen we: "Goedemorgen!!!" Daar is Bert! een directe, nuchtere, wat gehaaste man. Voor we het weten stormen we achter hem aan op een locale markt voor de nodige boodschappen. Het is leuk om te zien hoe de mensen op deze koude en drukke markt van alles verhandelen, van potje jam tot hele varkens. We rijden naar de ger tent, totaal ongeveer 2 uur. Het landschap wordt steeds bergachtiger en vooral eenzamer. Onderweg komen we een kameel, paarden en koeien in het wild tegen. Heel apart om te zien dat er mensen leven in tenten bij -30'C op totaal lege vlaktes, tientallen kilometers van een stad vandaan.

Zondag. In de ger vermaken we ons goed. We maken vuur (waar we geen ster in zijn, zelfs oerman Ronald niet), wandelen (zonder iets of iemand tegen te komen), eten bij de Mongoolse familie en lezen. "Ik bevries!!!" is iets wat Ronald vaak moet horen. Als we maandagochtend wakker worden is het dan ook zo koud dat we wolkjes kunnen blazen (-15'C).

Dinsdag. Hebben net gekookt en gegeten in het hostel in Ulaan Baatar. Leuk hostel en zien veel van de stad. Donderdagochtend gaan we naar Beijing!! :-)

Liefs van ons! Weer leuke berichtjes in het gastenboek!!Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |