Jim in Egypt travel blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 


20-11-2009

Zoals eerder aangekondigd zouden we op 20 november als zwarte Piet door het leven gaan. Dit hadden we nu eenmaal beloofd en dat doen we dan ook. Zeker toen we te horen kregen dat de “echte” Sinterklaas, a.k.a. dhr. Bram van der Vught, aanwezig zou zijn als Sinterklaas. De zondagavond van onze terugkomst uit Nederland hadden we na het werk een Pieten meeting ergens in Maadi. Daar hebben we een mooi pak uitgezocht met alle bijbehorende accessoires. We dachten er daarmee wel te zijn en snel naar huis te kunnen om wat bij te komen van het geringe aantal uren slaap van de nacht daarvoor. Niets was minder waar…

Wat bleek, er was een hele verhaallijn om het Sinterklaasfeest Cairo 2009 gemaakt. We kregen allen een rol toebedeeld en werden ingelicht wanneer welke handeling te verrichten. Als klap op de vuurpijl mocht er ook nog een dansje ingestudeerd worden. Jawel de Pieten- macarena. De leraressen van de Nederlandse school hadden de choreografie verzorgd, maar al snel bleek dat het niveau van de “moves” naar beneden bijgesteld kon worden. Na goed overleg en enkele keren te hebben geoefend konden we eindelijk huiswaarts keren.

Op vrijdag was het dan zover. Natuurlijk heel de nacht slecht geslapen van de zenuwen, want de “echte” Sint zou vandaag ontmoet worden ;) Om 11 uur meldden we ons bij de residentie van de Nederlandse ambassade. Gelukkig konden we met een mede Piet meerijden, dus dat scheelde weer een taxirit. Daar aangekomen hebben we geholpen met de voorbereidingen. 200 kinderen werden verwacht en die moesten allemaal een tas met snoep, kleurplaten en een cadeau krijgen. Ook moesten we ons zelf in de pakken hijsen en geschminkt worden. Vooral tegen het schminken zag ik erg op. Om die reden zorgde ik ook dat ik als een van de laatste aan de beurt was. Achteraf viel het best mee.

Rond 13 uur verzamelden we in een hotel om de hoek. Samen met Sinterklaas hebben we wat gedronken en werd de schmink waar nodig bijgewerkt. We liepen nog een keer door het script en uiteindelijk werd Sinterklaas te Kameel geholpen, die hij de toepasselijke naam Kamerigo gegeven had. Even allemaal met Sinterklaas op de foto en we konden gaan. Onderweg naar de ambassade hebben we nog wat Egyptische dames de stuipen op het lijf gejaagd, die er in rap tempo vandoor gingen. Het feest was verder een groot succes. De kinderen vonden het leuk en het hoogtepunt was natuurlijk de Pieten- macarena, die nog niet bijna leek op hetgeen we ingestudeerd hadden.

Na het feest hebben we ons omgekleed en de schmink van ons gezicht geschrobd. We waren uitgenodigd om te blijven eten op de residentie en dat was natuurlijk perfect verzorgd. Al met al was het een leuke dag en voor volgend jaar zijn we weer gevraagd, maar dat zal er waarschijnlijk niet in gaan zitten :DAdvertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |