Jim in Egypt travel blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 


31-10-2009

Het voetballen wordt steeds leuker hier in Cairo. Op de maandagavond spelen we voortaan vast tegen een Egyptisch team. Ons team bestaat uit een Brit, een Turk, twee Egyptenaren, een Duitser en natuurlijk één Nederlander, zolang Koen nog verplicht Jack Sparrow imitaties moet blijven doen ;) Op dinsdag speel ik samen met Britten en Schotten in een team op een klein kunstgrasveld. Het niveau ligt hier iets hoger dan op maandag, maar dat maakt het alleen maar leuker. Verder heeft Philips ook een keer per maand een veld gehuurd om op donderdag, na werktijd, met zijn allen te gaan voetballen. Hier zitten ook goede voetballers tussen, maar over het algemeen is het niveau redelijk dramatisch. Maar leuk is het wel. Er zijn plannen in de maak om iedere donderdagmiddag met Philips mensen te gaan ballen bij een sportclub in de buurt van City Stars. Ik zeg doen!

Afgelopen week zijn de ouders van Koen op bezoek geweest. De eerste dag hebben we de Citadel bezocht. Het is een oud gebouwencomplex uit de 12de eeuw. Er staat een mooie moskee en je hebt er een uitzicht over Islamitisch Cairo. Het was alleen een beetje jammer van de dikke laag smog die boven de stad hing. De smog is de laatste tijd erg dik en de hele stad is broeierig en stinkt. Dit blijkt te komen, omdat ze na de rijstoogst alle afvalproducten in de fik steken wat heerlijk blijft hangen. Gelukkig hebben we ook even regen gezien (3 druppels) de afgelopen week. De smog begint weer “normale” vormen aan te nemen.

Vervolgens is Koen met zijn ouders drie dagen de Sahara in gegaan. Het blijkt een mooie trip te zijn en als ik nog tijd over heb ergens, ga ik het misschien ook nog doen. Het was wel jammer dat het weer op zijn Egyptisch geregeld was. Ze werden om 06.30 s’ morgens opgehaald en naar het district Down Town gebracht. Daar zouden ze andere mensen ophalen om vervolgens met het hele zooitje de woestijn in te gaan. Uiteindelijk hebben ze heel de dag in Down Town gezeten en om 16 uur s’ middags vertrokken ze pas naar de woestijn! Welkom in Egypte…

Op woensdag zijn de ouders van Koen naar de Khan el- Khalili bazaar gegaan. Een grote toeristische trekpleister waar van alles te koop is. Ze hebben er samen met Nettie een paar uur rondgelopen. Koen en ik waren de week ervoor ook een keer gaan kijken. We hebben het een half uur volgehouden en toen hadden we wel weer genoeg van de opdringerige verkopers. Maar we kunnen in ieder geval wel zeggen dat we er geweest zijn.

Afgelopen donderdag heb ik de eerste kilometers gereden in het verkeer van Cairo. Ik was die ochtend mijn adapter vergeten van mijn laptop. De accu was al bijna leeg bij aankomst, dus ik kon weinig doen. Ik ben nog gaan zoeken naar een Sony adapter in het gebouw, maar aangezien Philips Dell computers gebruikt was dit een redelijk kansloze missie. Uiteindelijk had ik maar besloten een Taxi te pakken terug naar het appartement. Ik vertelde dit tegen Pawel, onze Poolse leidinggevende. Hij vond het onzin dat ik met de taxi zou gaan en gaf me de sleutels en papieren van zijn company car. Het autorijden heeft hier meer weg van een videospelletje en ik heb me dan ook uitstekend vermaakt. Natuurlijk heb ik de claxon gebruikt waar mogelijk en ook het rechts inhalen beviel uitstekend :P Later die avond zijn we gaan eten in het mooi gelegen loungerestaurant Sequoia in Zamalek. Het was de laatste avond in Cairo voor Koen zijn ouders. S’ nachts zijn ze weer naar Nederland vertrokken.

Gisteren heb ik hier mijn verjaardag gevierd. Het was een mooi feest en ik wil iedereen bedanken voor de vele felicitaties die ik heb mogen ontvangen. Voor het feest had ik wat mensen uitgenodigd van het werk en natuurlijk mochten de jongens van het voetballen en de Duitse vrienden niet ontbreken. We hadden de matrassen uit het rommelhok getrokken, voldoende bier, whisky en Egyptische worstjes ingeslagen en als cadeau hadden ze onder andere een hele grote taart laten maken. Tot twee uur s’ nachts hebben we ons uitstekend vermaakt in het appartement. Om twee uur zijn we met zijn allen nog naar de Food Court gereden om nog wat te drinken en om shisha te roken voor de liefhebbers. Om 4 uur hadden we het allemaal wel gezien en is iedereen huiswaarts gekeerd. Vanmorgen kwamen Koen en ik er achter dat we nog een pak worstjes over hadden (van 900 gram) en dit leek ons uitermate geschikt als ontbijt/ avondeten. Of we daar morgenvroeg nog steeds zo over denken is natuurlijk de vraag... :PAdvertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |