Tineke & Wim DownUnder 2005 travel blog

LotR-scenery

LotR-scenery

hoi Ton!


Het was een koude nacht, verschillende keren wakker. In de ochtend een mooie zonsopkomst door de ramen, maar even later zaten we midden in de wolken.

We zitten in de buurt van de hoogste berg van NZ, Mount Cook, tussen twee meren op een hoogte van bijna 700 meter.

Brian said this morning: it was frosty, ofwel het had een beetje gevroren. Yep, hadden we gemerkt. Voordat de zon er goed door is blijft het koud. Ik had een duik in het riviertje, grenzend aan de camping, willen nemen, maar het is me echt te koud.... Gaatjeskoud.

Maar als de zon er door is, is het warm.. heerlijk, op onze rustdag. We hebben geen plannen voor vandaag, behalve op de camping blijven, lezen, aquarellen, een wandeling, genieten van het mooie weer.

En het wordt warm vandaag. Brian zei nog: als je Mt Cook kunt zien moet je er naar toe. Nou, wij niet dus, dat doen we dan morgen wel. Ik wil Mt Cook wel zien, dus morgen gaan we hoe dan ook,

Na een heerlijke wandeling door het uitgestrekte gebied. Ton, het is bijna LotR, de scènes met de paarden in deel 2 zijn 30 km verderop opgenomen, in een zelfde soort gebied (zie de foto's).

Je waant je in niemandsland, alleen, stil, ruimte, heel veel ruimte, op de achtergrond de bergen, Mt Cook in verschillende zonbelichtingen, geweldig!

Als we terug komen, en de hond van de eigenaren ook weer afleveren, alhoewel hij de weg beter kende dan wij..., worden we uitgenodigd om bij hen uit de wind nog een wijntje te komen drinken. We praten over van alles en nog wat, gaan naar binnen, want het wordt wat kouder, en praten over nog meer van alles en nog wat. Zij kennen Europa een beetje, gaan regelmatig naar Frankrijk, komen ook in NL, gaan 15 mei eerst naar Engeland, dn NL en daarna FR. Dan is hier de winter, is niets te beleven, en verdienen zij hun verblijf in FR. Kay en Brian, een gezellig stel.

Ik mag daar even internetten, maar dat gaat per telefoonlijn, en dat schiet voor het uploaden van de foto's niet echt op. Ik laad alleen mijn verhalen over de afgelopen dagen, de foto's moeten nog even wachten.

Tineke is al eten gaan voorbereiden. We eten vanavond DEER, jawel hert. Ik heb het gevonden, gisteravond in Te Anau. In 15 meter schap vol met vlees heb ik geprobeerd hert te vinden. Niet gelukt, gevraagd en er wordt aangewezen waar het ligt. In 25 cm van de 15 meter liggen twee rijtjes "venison", blijkt wildbraad te zijn, en is dus hert. Dus dat eten we nu. Heerlijk!!!

Morgen naar Mt Cook, maar vanavond eerst nog een koude avond, vol met sterren. Ontelbaar veel sterren. Er is hier inderdaad geen grote stad met veel licht in de buurt, dus de sterrenhemel valt extra goed te aanschouwen.

Net als we vorig najaar in zuid Frankrijk zagen. Maar niet vast te leggen op foto of film.

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |