Margo's onderzoeksstage Korea travel blog


Lieve mensen,

Wat heeft afgelopen jaar gebracht? Een zee aan ervaring en kennis in een exotisch land, vertrouwen (of het gebrek daaraan) en het vallen en opstaan van onderzoek. Ik weet weer een beetje beter wat ik wil. Was het een makkelijk jaar? Nee. Was het een leerzaam jaar? Ja, alles heeft een licht-puntje. Deze heeft er meerdere.

De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van hard studeren en zingen. Ik heb me voor (ietwat veel) vakken ingeschreven en had me niet helemaal gerealiseerd dat natuurkunde-vakken wel eens echt moeilijk zouden kunnen zijn. Deze complexe materie leer je niet even zomaar en ik heb in mijn toch weer drukke leventje nu echt ruimte gemaakt voor studie. Dat gaat in praktijk steeds beter en ik heb er ook echt plezier in. Vandaar dat ik in mijn vakantie ook braaf door zit te leren ;-) Gelukkig ga ik ook een paar dagen naar Praag om daar Oud & Nieuw te vieren, dus de studieboeken gaan ook even echt aan de kant!

Ik kan enorm genieten van de kerst-sfeer die er in de stad hangt. Gisteren, genietend van de vakantie, maar ook studeren om de achtergeraakte werkcolleges weg te werken, de stad in voor oliebollen en gluhwein en 's avonds een zoetsappige kerstfilm. Afgelopen week is alles wat ik gewenst heb uit gekomen; ik kan in Nederland verder met het onderzoek waar ik in Korea aan begonnen ben. Een nieuwe ronde, nieuwe kansen! Ook zing ik weer elke dag braaf m'n toonladdertjes. En, na de afgelopen concert-reeks met het GOOG, mag ik ook deel gaan nemen aan het ensemble... wat zou een leven toch zijn zonder muziek? Als je op de hoogte wilt blijven van de concerten: www.goog.nl

Tot ziens lieve lezers! Een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!

xxx MargoAdvertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |