Margo's onderzoeksstage Korea travel blog


... :-)

Ik ben net terug uit Itaewon. Itaewon is de buurt waar de meeste buitenlanders te vinden zijn, waar een kopje thee twee a drie keer zo duur is als een maaltijd op de campus, de enige plek in Korea waar waarschijn travestieten te vinden zijn, waar Koreanen opdringerig zijn in het verkopen van hun producten, maar vooral ook de buurt waar Marga en Denis wonen. Vrijdagavond is vaak lekker Westers eten met Marga, Denis en vaak ook vrienden van hun en vervolgens is het vaak ook de rest van het weekend gezellig samen op stap, wandelingen maken, fietsen langs de rivier, museums bekijken. :-)

De weekenden worden een break naast de voor mij zware werkdagen. Ondanks het feit dat ik het onderzoek nog steeds heel boeiend vind, is er iets waardoor de enthousiasme waar ik elke maandag weer mee begin, onder het nulpunt zakt... waarom? Door gebrek aan structuur/input mijnerzijds? Door gebrek aan sturing? Door de Koreaanse muur van heden en verleden? Mijn gebrek aan ervaring? Of probeer ik nog steeds de wetenschapper te zijn die ik misschien niet ben?

Feit is dat ik hier dolgraag iets van wil maken en na een half jaar moet constateren dat dat niet lukt zoals ik dat voor ogen had... Terug kijken of analyseren helpt nu niet en ik kan alleen maar kijken wat ik nodig heb om dit tot een goed einde te kunnen brengen. Vol verwondering en dankbaarheid merk ik dan weer wat ik de afgelopen jaren gecreerd heb en met hoeveel liefde en warmte ik word opgevangen... En dat ik niet alleen sta met mijn angsten en onzekerheden...

Liefs,

MargoAdvertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |