Bekpekkers travel blog


Dag 4

Dood moe...

De reis van Bangkok naar Ko Pha-Ngan viel qua tijd allemaal erg tegen. De busreis duurde als verwacht 10 uur, maar er was ons niet vertelt dat we in Surat Thani van 05.40 uur tot 07.30 uur moesten wachten. Daarna hebben we nog ruim 3,5 uur op de boot gezeten. Eenmaal op Ko Pha-Ngan aangekomen werden we echt overdonderd door mensen die ons van alles en nog wat aanboden, maar met name ons in hun sangthaew probeerde te krijgen. Uiteindelijk zijn we ergens ingestapt en werden we naar Ban Tai gebracht (de plek van onze keuze). Toen we daar aankwamen en op zoek gingen naar onze slaapplaats was het er helemaal uitgestorven, terwijl het volgens "de bijbel" toch best druk hoorde te zijn. We hebben ons plan daar dus maar bijgesteld en zijn toch naar de plaats der plaatsen op het eiland gegaan: Had Rin.

De wegen op dit eiland zijn onvoorstelbaar slecht. En het is zeker geen pretje om erover te rijden in een sangthaew (een soort taxi met een "open bak" waar iedereen in moet worden gestouwd). Op dit moment zijn ze ook nog eens de weg aan het repareren, we konden dus onze lol op. De wegen zijn zo steil dat een normale wagen er nooit op zou kunnen komen, laat staan met 10 (!) passagiers. En dan zitten er ook nog eens zoveel bochten in dat je er bijna duizilig van wordt!

Maar goed...

Eenmaal op Had Rin aangekomen moesten we voor het eerst onze slaapplaats gaan regelen. Aangezien we geen idee hadden hoe het in zijn werk zou gaan (Afdingen? Kiezen?) wisten we niet hoe we het aan moesten pakken. De eerste die we tegenkwamen, Tommy Resort, had gelijk een "bungalow with a big bed" vrij en dus was onze eerste zelfgeregelde slaapplaats voor 300 Bath gefikst. Toch waren we niet helemaal overtuigd, aangezien het heel erg primitief (douche en toilet in 1 ruimte ?!?) was, maar we waren te moe en oververhit van de 15 uur durende reis.

Eenmaal op het strand gekomen waren onze twijfels meteen weg: parelwitte stranden met een helder blauwe zee. Echt een paradijs! En ook ongelooflijk hoe relatief rustig het is! We hebben de hele middag genomen om bij te komen van de reis en te genieten van het uitzicht.

Na 4,5 uur te hebben liggen bakken, kwamen we het eerste probleem tgegen in ons hutje: mieren. De hele "badkamer" krioelde van de mieren! Nadat we het hadden gemeld werd het probleem verholpen en werd ook het hutje nog eens schoongemaakt.

Vandaag hebben we heerlijk gegeten bij Sunrise Restaurant, een Thais restaurant met een heel aardige gastvrouw. Voor 480 Bath hebben we gegeten met dessert (pannenkoekenmet fruit en chocola!!) en gedronken. Het was echt super! We zaten gewoon op het zand (wel op kleedjes) en konden zelfs (!) liggen aan onze tafeltjes! Er staan overal fakkels en er wordt bij elk restaurantje of bar een soort vuurshow gegeven. Erg romantisch!!

Na het eten waren we erg loom van het bier, ieder 2 flessen Chang-bier op: als je bedenkt dat er 3 grote glazen uit 1 fles gaan begrijp je wel waarom!!

We hebben nog een tijdje op het strand gezeten en zitten genieten van het paradijs, hebben nog een colaatje gedronken en zijn toen uitgeput naar ons hutje gegaan. Gelukkig zijn die mieren weg en kunnen we nu met een gerust hart gaan slapen!Advertisement
OperationEyesight.com
Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |