Ron en Els in Cambodja - januari 2007 travel blog

daar komen de boten vandaan

blinde masseuse

zonsrondergang


Om vier uur in de ochtend werden we wakker van een onheilspellend geronk. Klonk als een vlucht B52 bommenwerpers die na 18 jaar terugkeerde uit de cambodjaanse jungle. Vanaf het balkon konden we vaststellen dat het ging om de vissersvloot die met ronkende motoren terugkeerden van een nacht vissen. Die vissersvloot bestaat uit meer dan 100 vissersbootjes die iedere dag tussen 4 en 6 de haven verlaten en na 12 uur vol met vis weer terugkeren. Tijdens ons brommertochtje van vandaag ontdekt we naast Sihanoukville het langgerekte vissersdorp waar ze vandaan komen. Direct naast het dorp staat een grote vriesfabriek, want al die vis krijgen we hier met z'n allen nooit in 1 dag op (alhoewel ik aardig mijn best gedaan heb).

Sihanoukville bleek verder niet veel aardigs te bieden te hebben. Het is Cambodjaans Pattya in wording (hét sexparadijs van Thailand). We zien menig heer op leeftijd (al of niet met grijs paardestaartje) met een Cambodjaanse schone aan zijn arm of achterop de brommert. Beetje ranzig.

Wat wel erg leuk was het Starfish Café. Ook weer zo'n organisatie die zich inzet voor de minder bedeelden hier. We hebben er lekker gelunched en een heerlijke voetmassage gekregen. De masseuse op de foto is blind, maar heeft goed hard in Ron zijn tenen geknepen, we zijn er nog een beetje beurs van.

De zonsRondergang op het strand was weer prachtig, maar verder houden we het hier voor gezien. Morgen pakken we de de ferry richting Thailand.

Grapje:

vraag: Aan welke kant van de weg rijden ze in Cambodja, links of rechts?

antwoord: Ja! (gewoon daar waar de minste gaten in de weg zitten)

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |