Ron en Els in Cambodja - januari 2007 travel blog

kokosnoot op het strand

garnalenverkoopster

verkoopstertje in opleiding


De taxi kwam netjes op tijd voorrijden bij ons guesthouse en we hadden riant de achterbank voor ons tweetjes. Even later persten zich 2 dames op de stoel naast de bestuurder, die zelf nog een vriendje naast zich kreeg. Dus vier mensen voorin en twee achterin. Grootmoedig kozen wij de dame met de dunste billen uit en nodigden haar uit om tussen ons op de achterbank plaats te nemen. Natuurlijk waren ze heel dankbaar.

De taxi scheurde in dik 2 uur naar Sihanoukville, waar we ons lieten afzetten bij het Guesthouse dat ons door iemand die we eerder tegenkwamen was aangeraden. Mooi guesthouse hoor, maar vol. De buren hadden plaats, maar in een kamer zonder raam, en de buren daarnaast hadden een duisterhokje met prikkeldraad voor het raam. Gelukkig vonden we daarna Sakha Bungalows. Een kamer in een gloednieuw gebouw, met een balkonnetje met uitzicht op zee. Kijk dat is het betere werk. De middag hebben we lekker op het strand doorgebracht. Er is nu nog een strandje waar je lekker op stoelen kunt zitten en je af en toe laten voorzien van een natje (kokosnoot, zie foto) en droogje (bordje noodles). Dat zal binnen afzienbare tijd wel afgelopen zijn hier, want de grote hotels rukken op en verklaren gelijk het strand tot priv├ęgebied.

Het Victoriebeach zoals het heet is vrij rustig. Er komen wel wat verkoopsters langs met grote manden langoustines op hun hoofd, en kleine meisjes die je zelfgeknoopte armbandjes proberen te slijten, maar geen invaliden en andere zielige bedelaars.

Die verkoopsters zijn best grappig, ze willen je behalve van alles verkopen ook ontharen (met een touwtje, lijkt me pijnlijk), je masseren en je nagels lakken. Totdat ze haar kunnen terugbrengen op plekken waar het niet meer zit (?!) zullen we geen gebruik maken van hun diensten. De man die naast ons zat heeft zijn nagels laten lakken in alle kleuren van de regenboog, door het meisje op de foto, die zichzelf heel knap vond.

Ons guesthouse is heel prima. Beneden een groot scherm met iedere avond een filmpje en daarna nog een beetje tennis. Op de kamer helaas geen tv, dus de rest van het Australian Open moeten we missen.

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |