Liesje & Ben: Belize-Guatemala 2004 travel blog

Wie is die filmster?

Eerste blik op Lago de Atitlan

Een onvergetelijke plek

Een adembenemende zonsondergang

Zonder woorden


Weer een vroege ochtend en een lange reis voor de boeg. Met het vliegtuig van Flores naar Guatemala City en dan door met een zogenaamde Turismo bus naar Panajachel. Een overstap in Antigua waar we later op de reis nog zullen terugkeren, maar dat ons al meteen kon bekoren. Enig idee trouwens hoeveel toeristen men in zo'n Turismo bus, een Toyota minibusje, krijgt? 14! Tel daarbij nog de chauffeur en alle bagage en je weet hoe laat het is. Het wordt helemaal spannend als je merkt dat ze met gemak van een tweevaksbaan, een drievaksversie maken. Alleen vervelend als de tegenliggers net hetzelfde doen.

Toch nog heelhuids aangekomen in Panajachel en je weet meteen waarom het aanpalende Atitlan meer soms omschreven wordt als het mooiste ter wereld. Oordeel zelf aan de hand van de foto's. Eeen betoverend wateroppervlak met daarrond drie aktieve vulkanen waarvan de hoogste 3.500 meter boven de zeespiegel uitrijst. Geen romantischer plaats om samen de zonsondergang te bewonderen!

Panajachel zelf heeft een heel losse sfeer. De lokale bevolking omschrijft het ook wel als: "Está lleno de holandeses". Vrij vertaald: "Het stikt hier van de Nederlanders"; en ze hebben nog gelijk ook.

Entry Rating:     Why ratings?
Please Rate:  
Thank you for voting!
Share |